ПоддержатьУкраїнська

У Києві викрито схему розкрадання 4 млн грн бюджетних коштів під час реалізації соціальних проектів

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві викрито схему розкрадання 4 млн грн бюджетних коштів під час реалізації соціальних проектів

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем у великих та особливо великих розмірах, а також пособництва у такому заволодінні (ч. 5 ст. 191 КК, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, діючий директор КУ «Київський молодіжний центр» виконавчого органу Київської міської ради, колишній заступник директора установи та двоє співучасників організували схему заволодіння бюджетними коштами під час реалізації проектів за кошти місцевого бюджету міста Києва у 2018-2019 роках. До схеми були залучені суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності, на рахунки яких безпідставно перераховувались кошти з місцевого бюджету за нібито надані послуги з проведення заходів, які фактично не надавалися або надавалися за рахунок коштів приватних осіб. Йдеться про інформаційно-просвітницькі, розважальні акції для молоді, військово-патріотичні акції, заходи з популяризації здорового способу життя тощо. У подальшому через підконтрольні субʼєкти господарювання здійснювалося обготівкування грошових коштів.

Загальна сума спричинених збитків місцевому бюджету становить понад 4 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Викрито організовану групу прокурорами спільно зі слідчими СВ Подільського Управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами та оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости