ПоддержатьУкраїнська

У Києві затримали ректора, який надав 10 тис. дол. хабара заступнику міністра освіти

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві затримали ректора, який надав 10 тис. дол. хабара заступнику міністра освіти

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно юридичної особи та ректора одного із університетів, який пропонував та надав хабар заступнику міністра освіти і науки України.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Так, ректор одного із університетів запропонував та надав 10 тисяч доларів (близько 270 тис. грн) хабара заступнику міністра освіти і науки України за отримання навчальним закладом акредитації спеціальності та уникнення подальших перевірок організації навчального процесу.

Кримінальне провадження також розпочато та завершено відносно юридичної особи, в інтересах якої вчинено корупційне кримінальне правопорушення.

"За клопотаннями детективів Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту", — сказано у повідомленні.

З метою забезпечення можливої конфіскації на все майно підозрюваного накладено арешт.

Обвинувальний акт направлено до суду за ч.4 ст.369 КК України.

Повідомляється, що за висунутим обвинуваченням особі загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Юридичній особі щодо якої здійснюється кримінальне провадження загрожує покарання у виді штрафу від 20 до 50 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 тис. грн до 850 тис. грн.).

Другие новости