ПоддержатьУкраїнська

У Криму під виглядом спецоперації триває зачистка татар – журналіст

StopCor
StopCor

StopCor

У Криму під виглядом спецоперації триває зачистка татар – журналіст

Політичний журналіст Айдер Муждабаєв на своїй сторінці у соціальних мережах поділився записом про те, що у Криму розпочався другий етап зачистки кримських татар.

Новину передає "Преса України".

Російський журналіст кримськотатарського походження Айдер Муждабаєв розповів, як розпочався черговий ранок у кримськотатарському гетто. Сьогодні, 26 січня, за його словами розпочався другий етап зачистки кримських татар. Співробітники ФСБ Російської Федерації переслідують тих, хто підтримує персони, які становлять "загрозу" для РФ та Криму.

"Йде другий етап зачистки кримських татар: тепер переслідують тих, хто підтримує тих, кого переслідують. Щоб ніхто нікуди більше не виходив, нікому не допомагав і нічого не вимагав. Кримські татари повинні відчувати себе прокаженими, недоторканними, мінімально спілкуватися навіть один з одним", – йдеться у повідомленні.

Муждабаєв додав, що таким чином російська влада хоче "притиснути" кримських татар, щоб "народ другого сорту" залишив свою Батьківщину. Росія проводить зачистку, можливо, прикриваючись "спецоперацією".

"Таким чином, замкнувши кільце страху навколо кримських татар, російська влада хоче, щоб "народ другого сорт" жив в повному безправ'ї та залишав батьківщину. Це цілеспрямована політика російського рейху щодо корінного народу Криму. Народу-ворога".

Наразі у Бахчисараї співробітники ФСБ проводять спецоперацію проти екстремістів "Хізб ут-Тахрір". За інформацією, наданою російським ЗМІ главою держкомітету кримського уряду у справах міжнаціональних відносин Зауром Смирновим, спецоперація проводиться для того, щоб ліквідувати осередок терористичної організації. ФСБ проводить обшуки за місцями проживання підозрюваних у причетності до діяльності цієї організації.

Раніше стало відомо, що представники ФСБ в анексованому Криму провели обшук вдома в активістки Зодії Салієвої та її сина Сейрана Салієва. Про це повідомила на своїй сторінці у соцмережах журналістка Ельвіна Сеітбуллаєва. Вона розповіла, що у дворі Салієвих знаходилось декілька десятків озброєних людей, також під двором зібрались прості люди. За словами Сеітбуллаєвої, вони просили випустити з дому вагітну жінку Сейрана Салієва. У коментарі для одного українського видання глава виборчкому Курултаю кримськотатарського народу Заір Смедля повідомив, що Зодію Салієву, швидше за все затримають.

"Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі", більш відома як "Партія ісламського визволення" у багатьох країнах визнана терористичною організацією. Верховний суд РФ заборонив цю організацію у країні. Бойовики організації діють з метою усунення немусульманських урядів. Також їхнім головним завданням є створення "Всесвітнього ісламського халіфату". Відомо, що учасників терористичної організації неодноразово затримували у різних російських регіонах.

Другие новости