ПоддержатьУкраїнська

У Кривому Розі зловмисник погрожував містянам гранатою

StopCor
StopCor

StopCor

У Кривому Розі зловмисник погрожував містянам гранатою

У місті Кривий Ріг пересічний громадянин зумів запобігти злочину, який міг би привести до тяжких наслідків. Так, 36-річний чоловік під час конфлікту з таксистом, поблизу одного з супермаркетів,  висмикнув з гранати чеку та почав погрожувати всіх підірвати. Випадковий перехожий вчасно зорієнтувався та відібрав у зловмисника небезпечний предмет.

Новину повідомляє "Преса України".

Правоохоронці, які раніше прибули на місце конфлікту,  встановили, що чоловік погрожував бойовою ручною гранатою РГД-5. Цей небезпечний предмет становив реальну загрозу громадянам. Вибухотехніки знешкодили гранату – від'єднали запал від корпусу.

У прес-службі Національної поліції розповіли, що конфлікт між таксистом і зловмисником виник через дорогі послуги перевізника. Клієнт відмовився платити й дістав з кишені гранату. Конфлікт переріс у бійку, втрутилися перехожі. Один із небайдужих громадян  відібрав у зловмисника гранату, затиснув її у своїх руках та перемотав ізолентою, щоб запобігти вибуху. Дочекавшись приїзду поліцейських, небайдужий чоловік передав боєприпас правоохоронцям.

"Зловмисник був затриманий та доставлений до Саксаганського відділення поліції для з'ясування всіх обставин події. Чоловік знаходився у стані алкогольного сп'яніння та пояснити наявність у нього гранати не зміг. Йому загрожує покарання за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, що карається позбавленням волі на строк від 3-х до 7 років", – сказали в прес-службі Нацполіції.

Нагадаємо, оперативники Служби безпеки України затримали на Харківщині бойовика "Донецької народної республіки", який готував серію терактів на стратегічно важливих об'єктах.

Другие новости