ПоддержатьУкраїнська

У Львові оголосили день жалоби за Любомиром Гузаром

StopCor
StopCor

StopCor

У Львові оголосили день жалоби за Любомиром Гузаром

1 червня офіційно у Львові названо день трауру за відомим діячем греко-католицької церкви Любомиром Гузаром, який помер напередодні.

Новину повідомляє "Преса України".

"Відповідно до розпорядження міського голови Львова, 1 червня у місті оголошено день жалоби. Буде вивішено державний прапор України з траурними стрічками та приспущено державний прапор на усіх адміністративних будівлях. Також рекомендовано обмежити проведення розважальних заходів", – йдеться в повідомленні прес-служби міської ради.

Блаженнійший Любомир Гузар помер 31 травня на 85-му році життя після важкої хвороби.

Нагадаємо, після смерті 14 грудня 2000 року верховного архієпископа Мирослава Іоанна Любачівського Синод Української греко-католицької церкви вибрав, 25 січня 2001 року єпископа Любомира Гузара новим настоятелем.

На наступний день, 26 січня 2001 року, в Соборі св. Юра у Львові відбулася інтронізація нового верховного архієпископа, відразу ж після якої папський нунцій інформував, що Іоанн Павло II, як він повідомив телеграмою, не тільки підтверджує такий вибір синоду, а й надає новоінтронізованому верховному архієпископу титул кардинала.

У 2002 році верховний архієпископ Любомир освятив наріжний камінь свого Патріаршого собору в Києві.

10 лютого 2011 року папа Бенедикт XVI прийняв відставку Любомира Гузара з поста верховного архієпископа УГКЦ.

Відповідне прохання Гузар подав, коли йому виповнилося 75 років.

Другие новости