ПоддержатьУкраїнська

У Львові викрили керівника благодійної організації на ухиленні від сплати 4,2 млн грн податків

StopCor
StopCor

StopCor

У Львові викрили керівника благодійної організації на ухиленні від сплати 4,2 млн грн податків

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно директора однієї з благодійних організацій за ч. 2 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), вчинені за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах).

Вказана особа, за версією слідства, під виглядом гуманітарної допомоги ввезла з-за кордону товар (новий одяг та взуття) вартістю понад 350 тис євро, відправником якого є італійська компанія. Також він організував вивезення товару у невідомому напрямку зі складу зберігання без дозволу митних органів. Такі дії призвели до ненадходження до державного бюджету 4,2 млн гривень.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости