ПоддержатьУкраїнська

У пункті пропуску "Рава-Руська" митники виявили бурштин у колесі автомобіля

StopCor
StopCor

StopCor

У пункті пропуску 'Рава-Руська' митники виявили бурштин у колесі автомобіля

Три кілограми й 581 грам "золотого каміння" помістилися в одній панчосі.

У пункті пропуску ''Рава-Руська'' митники виявили бурштин у колесі автомобіля

Сьогодні, 24 жовтня, зранку у пункт пропуску "Рава-Руська – Гребенне" прибув автомобілем "Opel Omega" із польською реєстрацією для виїзду до Польщі у приватних справах громадянин України, який обрав для перетину кордону смугу спрощеного митного контролю "зелений коридор", чим заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обмеження. Однак у працівників митниці виникла підозра щодо наявності у цьому транспортному засобі товарів, що переміщуються з приховуванням від митного контролю.

Автомобіль було виведено із загального потоку та скеровано у бокс поглибленого огляду транспортних засобів. Під час огляду з використанням технічних засобів митного контролю було виявлено каміння органогенного утворення необроблене, неочищене різних розмірів та форм від світло – коричневого до темно – коричневого кольору загальною вагою три кілограми 581 грамів. Воно містилось в запасному колесі автомобіля в панчосі, перемотаній скотчем.

Таким чином власник "Opel Omega" вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю за допомогою засобів і способів, що утруднюють виявлення таких товарів. Відтак, за цим фактом складено протокол про порушення митних правил, а бурштин вилучено для проведення експертизи з метою встановлення його вартості.

Про це повідомили сьогодні, 24 жовтня, в прес-службі Львівського обласного управління Державної фіскальної служби України.

Другие новости