ПоддержатьУкраїнська

У СБУ не підтвердили загибель ватажка терористів "Гіві"

StopCor
StopCor

StopCor

У СБУ не підтвердили загибель ватажка терористів 'Гіві'

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт не зміг підтвердити або спростувати інформацію про ліквідацію ватажка бандформування "Сомалі" Михайла Толстих, відомого як Гіві.

"Ми бачимо на відкритих каналах інформацію, яка свідчить, що в результаті терористичного акту убитий громадянин України Михайло Сергійович Толстих. Я не підтверджую цю інформацію, ми повинні її перевірити", – заявив представник спецслужби.

За його словами, поки що СБУ не дає коментарів, оскільки інформація, яка надходить зі сторони, де влада знаходиться у руках терористів, буде перевірятися.

Тандіт вважає, що підтвердження цієї інформації означатиме, що "фейкова "Новоросія" не мала продовження, і, можливо, люди, які були з цим пов'язані, зачищаються службами". Втім, він додав, що це лише припущення.

Інформацію про смерть Гіві поки не підтверджують і в штабі АТО. "Офіційного підтвердження цьому поки немає, але з аналізу ситуації схоже, що він загинув", – сказав спікер Леонід Матюхін.

Нагадаємо, зранку, 8 лютого, стало відомо про те, що лідер бандформування "Сомалі" Михайло Толстих із позивним "Гіві" був застрелений у своєму офісі у Донецьку. Першим про це повідомив Ігор Стрєлков-Гіркін, однак за кілька хвилин інформацію підтвердили в "ДНР".

Другие новости