ПоддержатьУкраїнська

У штабі АТО повідомили про ескалацію конфлікту на Маріупольському напрямку

StopCor
StopCor

StopCor

У штабі АТО повідомили про ескалацію конфлікту на Маріупольському напрямку

48 випадків порушення тиші у зоні АТО з боку російсько-терористичних сил нарахували ЗСУ. 3 квітня на фронті загинули двоє українських бійців і були поранені п'ятеро. Штаб констатує чергову ескалацію.

У штабі АТО повідомили про ескалацію конфлікту на Маріупольському напрямку

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО.

Епіцентром вогневого протистояння став Маріупольський напрямок, відзначають українські військові. Зокрема, з мінометів калібру 82 міліметри, зенітної установки, гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики обстріляли захисників Березового, а морських піхотинців у районі Гнутового та Водяного накривали вогнем з БМП, ідеться в ранковому зведенні.

Міномети калібру 120 міліметрів бойовики застосували на Донецькому напрямку поблизу Авдіївки та шахти "Бутівка", а на Луганщині – в районі Кримського, твердить штаб української воєнної операції на Донбасі.

"Щоб пригасити вогневу активність ворога, сили АТО відкривали вогонь у відповідь", – вказують українські військові.

В угрупованні "ДНР" заявляють про бойові дії на околицях Донецька, поблизу Докучаєвська, а також на півдні контрольованої бойовиками території. В угрупованні "ЛНР" стверджують, що вдень 3 квітня Збройні сили України обстріляли район міста Первомайськ.

Нагадаємо, за добу, 2 квітня, незаконні збройні формування скоїли 32 порушення режиму тиші в зоні АТО. У підсумку, один український військовослужбовець отримав поранення. ЗСУ в свою чергу на обстріли не відповідали, повністю дотримуючись домовленостей.

Другие новости