ПоддержатьУкраїнська

У столиці припинили діяльність нелегального грального онлайн-бізнесу, через який фінансувалися терористи

StopCor
StopCor

StopCor

У столиці припинили діяльність нелегального грального онлайн-бізнесу, через який фінансувалися терористи

Співробітники Служби безпеки України припинили у Києві існування нелегального грального онлайн-бізнесу, який належав громадянам Росії, та використовувався у тому числі для фінансування терористичних організацій "ДНР/ЛНР". Про це повідомии у прес-центрі СБУ.

Засновниками та власниками двох ІТ-компаній, задіяних у нелегальних оборудках, були росіяни. Організатори підпільного бізнесу, всупереч українському законодавству, використовували для здійснення ставок у віртуальному казино кілька відомих платіжних систем. Надприбутки від азартного бізнесу власники виводили в офшорні компанії та на рахунки у РФ.

Співробітники спецслужби під час розслідування справи встановили факти використання акаунтів ІТ-компаній у платіжних системах для фінансування діяльності терористичних організацій "ДНР/ЛНР". Правоохоронці перевіряють операції з перерахування коштів до тимчасово окупованих територій Донбасу та анексованого Криму.

Під час обшуків в офісах київських компаній співробітники СБ України вилучили комп'ютерну техніку з доказами здійснення нелегальних фінансових операцій, у тому числі спрямованих на фінансування тероризму.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 203-2 та ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Проводяться обшуки та перевірка рахунків компаній. Невідкладні слідчі дії тривають.

Другие новости