ПоддержатьУкраїнська

У столиці журналістів залякували захисники незаконних копачів піску з Троєщини

StopCor
StopCor

StopCor

У столиці журналістів залякували захисники незаконних копачів піску з Троєщини

Юристи компанії "Екоресурс", яка проводила незаконний видобуток піску на проспекті Ватутіна у Києві, заблокували знімальну групу "СтопКору" у будівлі суду. Інцидент стався після слухання справи про нелегальну діяльність фірми. Подробиці повідомив журналіст проекту Сергій Медяник.

"Власники "Екоресурсу" покликали на засідання суду так звану групу підтримки. Під час слухання справи у фойє будівлі перебували 25 осіб. На моє переконання, у такий спосіб керівництво фірми намагалось тиснути на суддів", – зазначив журналіст Сергій Медяник.

Сергій Медяник зауважив, що суддя не звернула увагу на групу сторонніх осіб у холі, натомість звинуватила його колегу-журналістку в спробі тиску на суд.

"Коли моя колега зайшла до зали, її звинуватили у тиску на суддів, хоча редакція проекту заздалегідь надіслала офіційне клопотання про присутність знімальної групи "СтопКору" під час слухання справи. Головуюча суддя похапцем закрила слухання, яке тривало фактично близько 20 хвилин", – додав журналіст.

За словами Сергія Медяника, уже на виході знімальну групу заблокували невідомі. Як з'ясувалось пізніше, чоловіки виявились юристами з боку відповідача.

"На момент блокування моя колега не знала, що чоловіки – правники і подумала, що до неї можуть застосувати фізичну силу. Юристи блокували журналістку та оператора допоки я не зв'язався телефоном із нашими спільними знайомими. Факт блокування ми зафіксували на відеокамеру", – доповнив журналіст.

Нагадаємо, раніше активісти "Стоп корупції" спільно з ГО "Бюро з питань захисту екології та здоров'я" зупинили незаконний видобуток піску на проспекті Ватутіна та домоглися арешту й конфіскації спецтехніки.

"Компанія, яка займалась нелегальною діяльністю, називається "Екоресурс". Вони давно на цьому ринку. Раніше давали хабарі як і всі, однак зараз із цим стало скрутно, тому спритники вигадали хитру схему. Вони прикривались постановою Кабміну, займались незаконним промисловим видобутком піску під ширмою так званого очищення русел річок та пляжів, а все здобуте залишали собі", – розкрив секрети аферистів Сергій Медяник.

Другие новости