ПоддержатьУкраїнська

У Тернополі засудженого депутата-хабарника залишили на свободі

StopCor
StopCor

StopCor

У Тернополі засудженого депутата-хабарника залишили на свободі

Замість 2 років в'язниці, "свободівець" - на свободі та ще й з преференціями.

Депутату присудили 2 роки в'язниці за вимагання 12% "відкату", але залишили на свободі і повернули іноземний паспорт, повідомляють "Наші гроші".

Директор КП Тернопільської облради "Архбудсервіс", екс-депутат облради від ВО "Свобода" Андрій Козак засуджений до 2 років позбавлення волі за отримання 30 тис грн хабара від підприємця, який займається утепленням будинків. Такий вердикт вирок Тернопільського міськрайонного суду від 6 жовтня 2016 року.

За даними слідства, отриманий хабар Козак обіцяв передати знайомим чиновникам за сприяння у подальшому безперешкодному фінансуванні робіт. Однак суд дійшов висновку, що депутат хотів сам заволодіти цими грошима, оскільки він нібито не мав можливості впливати на хід фінансування робіт, замовлених міськрадою.

Інкримінували йому шахрайство за ч.1 ст.190 ККУ і підбурювання до надання хабара за вчинення службовою особою дій на користь хабародавця - ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.1 ст.369 ККУ.

Вирок – два роки позбавлення волі з зарахуванням його перебування під вартою з 31.07.2015 по 03.08.2015. При цьому скасували арешт телятника, який належить Козаку.

Одна екс-депутат наразі на свободі. За нього внесли заставу у 200 тис грн., яка буде повернута після набрання вироком законної сили.

А ще суд скасував арешт на речові докази по справі, серед яких паспорт Козака як громадянина Литовської Республіки і повернули його власнику. До слова, за цим паспортом він може покинути територію України.

Даних про апеляційне оскарження вироку у реєстрі поки немає. Вирок вступає в силу після розгляду апеляції, або пропуску 30-денного сроку оскарження з боку засудженого після вироку першої інстанції 6 жовтня.

Нагадаємо, чиновник-депутат наживався на утепленні будинків.

Другие новости