ПоддержатьУкраїнська

У Закарпатській області посадовці митниці створили корупційну схему ввезення "євроблях"

StopCor
StopCor

StopCor

У Закарпатській області посадовці митниці створили корупційну схему ввезення 'євроблях'

На Закарпатті силовики вкрили посадовців митного пункту "Солотвино" на створенні корупційної схеми під час ввезення автомобілів із іноземною реєстрацією. Митники вимагали близько 700 євро за одну "євробляху". Про це повідомила пресслужба СБУ.

 Фото: novynarnia.com

Зазначається, що співробітники митниці та іноземці, яких залучали для легалізації оборудки, на кордоні вимагали у водіїв гроші за нестворення штучних перешкод під час оформлення автомобілів, які перебували в режимі тимчасового ввезення. Вартість таких послуг у середньому становила 700 євро за автівку, а за зміну через митний пост зловмисники пропускали до 10 "євроблях".

Як повідомляють у СБУ, корупційна схема діяла 3 місяці й у ній було задіяно 2 зміни митників. Правоохоронці викрили організатора та двох посередників оборудки під час отримання 2,6 тис. євро за ввезення 4 автомобілів.

Відомо, що розслідування здійснюється за статтею "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою". Санкція передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із конфіскацією майна, передає "ZIK".

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантам про підозру. Також правоохоронці перевіряють причетність посадовців Держприкордонслужби до функціонування корупційної схеми.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Кpопивницькому правоохоронці зaтpимaли чоловікa, який повідомив до поліції пpо псевдозaгpозу підpиву гpaнaтою установи.

Другие новости