ПоддержатьУкраїнська

У Житомирі на хабарі "погорів" посадовець ОДА

StopCor
StopCor

StopCor

У Житомирі на хабарі 'погорів' посадовець ОДА

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на хабарництві начальника одного з управлінь Житомирської обласної державної адміністрації. 

У прес-центрі СБ України розповіли, що чиновник отримував хабарі систематично. Через посередника здирник вимагав гроші від житомирських бізнесменів, які займаються переробленням лісосировини.

Кожному з комерсантів у якого вимагав хабар, посадовець обіцяв нормальні умови роботи. Заявляв, що не штрафуватиме їх за виявлені порушення.

Посередника затримали "на гарячому" – в офісі одного з підприємців під час отримання двох з половиною тисяч доларів США. Того ж дня оперативники СБУ затримали в нотаріальній конторі й головного фігуранта – начальника управління облдержадміністрації.

"Посадовцю та спільнику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу та відсторонення чиновника від займаної посади. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", – розповіли в спецслужбі.

Раніше на Івано-Франківщині працівники обласної прокуратури спільно зі співробітниками управління захисту економіки затримали на хабарі в 3 тисячі доларів США чиновників Ямницької сільської ради.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України та співробітники спецпідрозділу "К" управління СБУ ліквідували корупційну схему в міськраді Ужгорода.

Другие новости