ПоддержатьУкраїнська

Угорщину та Україну сполучить новий зручний маршрут

StopCor
StopCor

StopCor

Угорщину та Україну сполучить новий зручний маршрут

Угорщина та Україна вирішили сполучити свій шлях новим потягом. Рейс "Мукачево – Будапешт" курсуватиме без пересадок, що полегшить пересування пасажирів. Разом із цим на кордоні не будуть переставлятися вагони, завдяки чому дорога не займе багато часу. Про це розповіли у ПАТ "Укрзалізниця". 

Новину передає "Преса України".

"В одну із наймальовничіших столиць Європи можна буде дістатись комфортним потягом без пересадок. ПАТ "Укрзалізниця", спільно з MÁV-START nemzetközi utazások, планує запустити прямий маршрут "Мукачево – Будапешт", – розповів в. о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

З його слів також стало відомо, що дві країни вже узгодили нову ініціативу між собою. У результаті успішних переговорів для маршруту буде виділено цілий рухомий склад. Його забезпечить угорська сторона.

"Вони готові надати рухомий склад, що буде курсувати євроколією, яка і сполучає ці два міста. На новому напрямку не витрачатиметься час на перестановку вагонів з широкої колії на вузьку – це значна перевага маршруту", – пояснив Кравцов.

Угорщину та Україну сполучить новий зручний маршрут

Що ж стосується вартості такого рейсу, то наразі відомо, що подорож першим класом вартуватиме біля 1 тисячі гривень, а другим – трішки більше ніж 700 гривень. Аби угорцям ще сильніше хотілося побачити Україну, вокзал Мукачево буде повністю реконструйовано, аби він став "справжнім хабом для подорожей країнами ЄС".

Другие новости