ПоддержатьУкраїнська

Україна на 40% фінансує війну на Донбасі – Семенченко

StopCor
StopCor

StopCor

Україна на 40% фінансує війну на Донбасі – Семенченко

Активісти, до яких долучились і ветерани АТО, а також народні депутати, відкрили неподалік від лінії розмежування на Донбасі другий пункт блокади залізниці. Ця подія сталась на станції Світланове.

Інформацію надав народний депутат Семен Семенченко.

Він заявив, що 40% фінансування "ЛДНР" – це українські платники податків.

"Знайшлися чесні люди й в СБУ. У грудні 2016 року було оприлюднене рішення Сєверодонецького міського суду, де містилися висновки СБУ. Це офіційна інформація. При закупівлі вугілля Центроенерго 47% надходило до бюджету "ЛНР". За два квартали – 1,5 мільярда гривень! До 40% всього фінансування "ЛДНР"  йде внаслідок українських платників податків", – пояснив ситуацію нардеп.

Він розповів, що отримані гроші йдуть на фінансування найманців з Росії, які далі вбивають українських військових. А потяги, які потрапили в окупацію, фактично не перевіряють. Тому й виходить, що на територію, яку не контролює українська влада, можна завезти та вивезти що завгодно.

"Ці потяги практично не перевіряються. 800 вагонів, які йдуть через цю станцію, перевіряють 8 прикордонників з собакою! Жодних технічних засобів. Що під вугіллям, що під лісом, що під металом, що під цеглою – невідомо. Все це йде 2 години до Красного Лимана, де є фіскали та СБУшники. Дуже зручний спосіб перевозити хоч наркотики, хоч зброю, хоч цигарки, які потім йдуть транзитом в Західну Європу, хоч військову силу", – підсумував Семенченко.

Раніше повідомлялось, як українське вугілля продають за цінами південноафриканського.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради України Володимир Парасюк розповів, як на Луганщині проходить бізнес між українською стороною та окупантами.

Другие новости