ПоддержатьУкраїнська

В АП створять робочу групу для контролю за розслідуванням нападів на журналістів

StopCor
StopCor

StopCor

В АП створять робочу групу для контролю за розслідуванням нападів на журналістів

В Адміністрації Президента створять робочу групу для досудового розслідування найбільш кричущих та резонансних справ про напади на журналістів. Про це координатору проекту Роману Бочкалі повідомив Президент Петро Порошенко.

Подробиці розмови координатор "Стоп корупції" написав на своїй сторінці у соцмережі.

"Мав сьогодні можливість особисто довести до Президента інформацію про те, що журналістів-викривачів непокоїть зростання кількості нападів та порушення наших прав. Подекуди виконання професійного обов'язку стає вкрай небезпечним. Мабуть, агресія корупціонерів є наслідком виведення їх із зони комфорту. На жаль констатуємо, що 171 ст. КК України досі не працює. Посилення відповідальності за порушення цієї статті не призвело до зменшення бажання її порушувати. Бо є безкарність.

Петро Олексійович запропонував створити робочу групу для того, щоб взяти під контроль АП хід досудового розслідування найбільш кричущих та резонансних історій. Я далекий від думки, що бездіяльність правоохоронців є наслідком системної позиції влади. Це небажання діяти на місцях. Бо зазвичай правоохоронці задіяні у корупційних схемах. Тому пропоную вивести таку категорію справ у провадження органів, які екстериторіальні по відношенню до місця та суб'єктів, які скоїли порушення прав розслідувачів та громадських активістів. Сподіваюсь, мене почули. Крапля й каміння довбає", – написав координатор "Стоп корупції" Роман Бочкала на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, днями відеоператор "СтопКору" Павло Янцен отримав травму голови та розбитий ніс під час зйомок на нелегальній точці видобутку піску у селі Шпитьки Києво-Святошинського району.

http://youtu.be/E_Hrlra2QG0

Другие новости