ПоддержатьУкраїнська

В ООН прогнозують зростання напруження в зоні АТО

StopCor
StopCor

StopCor

В ООН прогнозують зростання напруження в зоні АТО

В Організації Об'єднаних Націй стурбовані тривалими бойовими діями на Донбасі з жертвами, в тому числі й серед мирного населення. Судячи з усього, слід очікувати чергового загострення, вважають в ООН.

Новину повідомляє "Преса України".

"Без припинення конфлікту в доступному для огляду майбутньому, з настанням літніх місяців, підвищується заклопотаність щодо захисту цивільного населення, коли є ймовірність різкого зростання військових дій (про що свідчить практика попередніх років)", – відзначається в документі.

ООН констатує, що на тлі триваючих дипломатичних зусиль ситуація в Донбасі залишалася напруженою і небезпечною для мирного населення. Так, за даними організації, в лютому і березні регулярні бойові дії йшли в декількох гарячих точках вздовж лінії зіткнення.

Підкреслюється, що спроби встановити режим перемир'я в регіоні не увінчалися успіхом.

"Основні складові ескалації військових дій – наявність і використання важкого озброєння поруч з лінією дотику і поблизу протиборчих сторін – не були усунені, незважаючи на відповідне зобов'язання сторін", – йдеться в звіті.

За даними ООН, жертвами конфлікту в Донбасі стали вже понад 10 тисяч осіб, майже 24 тисячі були поранені.

Нагадаємо, Національна спілка журналістів України звернувся до миротворчої місії ОБСЄ в Донбасі допомогти знайти на окупованій території зниклого безвісти 27-річного донецького журналіста Станіслава Асєєва, який в соцмережах публікував блоги під псевдонімом Васін.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом