ПоддержатьУкраїнська

В Україні показали можливості нової радіолокаційної станції МР-1

StopCor
StopCor

StopCor

В Україні показали можливості нової радіолокаційної станції МР-1

На ДП Науково-виробничий комплекс "Іскра", що знаходиться в Запорізькій області, розробили нову українську радіолокаційну станцію МР-18. Вона здатна виявляти навіть ті літаки, які відносяться до категорії "невидимки". 

В Україні показали можливості нової радіолокаційної станції МР-1

Новину повідомляє "Преса України".

На відео показана конструкція РЛС, процес розгортання її в робоче положення, пояснюється принцип роботи, а також бойові та комунікаційні можливості.

Про створення МР-18 стало відомо в серпні 2016 року, коли в Міноборони заявили про завершення розробки цієї РЛС на замовлення однієї з азіатських країн і її можливе прийняття на озброєння  ЗСУ.

МР-18 здатна виявляти та супроводжувати повітряні об'єкти, в тому числі виконані за технологією "стелс" в умовах без перешкод і при впливі природних і організованих активних і пасивних перешкод. МР-18 – розроблена на базі проекту МР-1 РЛС кругового огляду середніх і великих висот з цифровою фазированою антенними ґратами, цифровим формуванням променів на прийом і передачу, цифровою фільтрацією сигналу і цифровою обробкою інформації.

Для МР-18 були розроблені приймачі з динамічним діапазоном 100 дБ. Станція змонтована на базі вантажівки підвищеної прохідності, час переходу з похідного в бойовий режим – менш як 5 хвилин, назад – близько 3 хвилин.

Нагадаємо, Snipex Rhino Hunter – таку назву отримав винахід харківських виробників. Це гвинтівка великого калібру, розрахована на снайперів, які годинами чекають вдалого моменту для пострілу.

https://youtu.be/v6MAzHoEGvY

Другие новости