ПоддержатьУкраїнська

В Україні відкрили найбільший вантовий міст

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

В Україні відкрили найбільший вантовий міст

У Запоріжжі 22 січня відкрили першу частину найбільшого вантового моста в Україні, що з'єднав два береги Дніпра. Висота пилонов, які тримають міст, складає 166 метрів.

 Зеленский на відкритті моста - фото ''Апостроф''

На відкриття моста в Запоріжжя прибув президент України Володимир Зеленский, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зеленский відмітив, що завданням нинішнього і майбутніх українських поколінь являється збереження незалежності держави і єднання.

"Сьогодні ми об'єднуємо нашу державу не лише словами. Сьогодні ми відкриваємо найвищий міст в Україні. Його почали будувати в 2004 році . Як спадщину його передавали подальшим поколінням чотири президенти України. Але усе це вже у минулому, усе це історія. Сьогодні ми сполучаємо центр Запоріжжя і Хортицкий район. Щодня жителі швидше і зручніше добиратимуться на роботу і навчання. Важливо сказати, що наша кінцева мета - повністю добудувати мости, комплекс мостів і можливість руху в обидві сторони", - заявив Зеленский.

За його словами, зведення верхньої частини вантового моста через Дніпро є тільки першим етапом.

"Але погодитеся, яким. Мені здається, дуже непоганим. 166 метрів або хмарочос в 50 поверхів - це висота його пилона. 5 футбольних полів один за іншим - це довжина цього прекрасного моста. Понад 6 тис. тонн або, в порівнянні, 100 літаків "Мрiя" - це вага усієї конструкції", - сказав він.

Як відмітив глава держави, на зведення моста, який будували майже 20 років, йому і його команді знадобилося всього 20 місяців.

З нагоди Дня Соборності і відкриття мостового переходу дві тисячі чоловік утворили 9-кілометровий "живий" ланцюг. Президент після мови з нагоди відкриття моста теж став в "живий" ланцюг.

Першими по новому мосту проїхали колоною автомобілі поліції, ГСЧС і екстреній медичній допомозі.

Вантовий міст через Дніпро зводиться у рамках національної програми "Велике будівництво". Він найвищий в Україні, висота пилонов, які тримають міст, - 166 метрів.

Міст підсвічуватиметься сучасним і яскравим LED- підсвічуванням в ​​синіх, жовтих і інших кольорах.

Нагадаємо:

  • Раніше Володимир Зеленский заявив, що за два роки реалізації програми "Велике будівництво" оновили більше 40% мережі основних доріг України.

Другие новости