ПоддержатьУкраїнська

В зоні АТО українські військові зазнали нових втрат пораненими й вбитими

StopCor
StopCor

StopCor

В зоні АТО українські військові зазнали нових втрат пораненими й вбитими

Російсько-терористичні сили 53 рази за добу, 11 травня, порушили режим тиші в зоні АТО. При цьому найзапекліші вогневі протистояння точилися на Маріупольському напрямку. В результаті шестеро українських бійців отримали поранення, ще двоє загинули.

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО, передає "Преса України".

"Російсько-окупаційні війська не припиняють здійснювати збройні провокації проти сил АТО. Упродовж минулої доби зафіксовано 53 обстріли позицій Збройних Сил України. Більша частина з них відбулися після 18.00 до півночі вчорашнього дня", – йдеться в повідомленні на офіційній сторінці прес-центру штабу АТО В Фейсбук.

Велика частина обстрілів припала на Приморський напрям. Зокрема, Широкине, Водяне, Гнутове, Чермалик та Павлопіль бойовики обстрілювали з озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї, Мар'їнку – з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, по околицях Мар'їнки та Лебединського працював ворожий снайпер.

На Донецькому напрямку бойовики обстрілювали Авдіївку і Луганське з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї, Піски, Новолуганське і Новгодське – з гранатометів і стрілецької зброї, Майорське і Верхньоторецьке – з озброєння БМП.

"На Луганському напрямку проросійські незаконні збройні формування пізно ввечері з автоматичних станкових гранатометів били по українських захисниках Новозванівки, а поблизу Валуйського – зі стрілецької зброї", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, незаконні збройні формування знову збільшили кількість вогневих атак в зоні АТО: за добу, 9 травня, у штабі нарахували 70 таких. Один український військовослужбовець загинув. В цілях самозахисту сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Другие новости