ПоддержатьУкраїнська

Військовослужбовець без водійських прав відповість перед судом за скоєння смертельного ДТП

StopCor
StopCor

StopCor

Військовослужбовець без водійських прав відповість перед судом за скоєння смертельного ДТП

До суду скеровано обвинувальний акт відносно військовослужбовця однієї з військових частин Збройних сил України, який обвинувачується у порушенні правил водіння транспортного засобу, що спричинило потерпілим середньої тяжкості та тяжкі тілесні ушкодження, а також смерть потерпілого та використанні завідомо підробленого документу (ч. 1 ст. 415 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Слідством встановлено, що 23 січня 2019 року обвинувачений, рухаючись по трасі «Одеса-Мелітополь» за кермом «КАМАЗ», не витримав безпечної дистанції та скоїв зіткнення з автомобілем «УРАЛ».

Унаслідок ДТП, пасажир-військовослужбовець «КАМАЗ» загинув на місці пригоди, а двоє інших військовослужбовців отримали середньої тяжкості та тяжкі тілесні ушкодження.

Слідством встановлено, що обвинувачений не отримував водійського посвідчення на право керування транспортними засобами, а використовував підроблене з метою переведення по військовій службі на посаду водія.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.

У разі доведення вини, винуватцю ДТП загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Другие новости