ПоддержатьУкраїнська

Влада Рівненщини хоче повернути Нацгвардію до бурштинових районів області

StopCor
StopCor

StopCor

Влада Рівненщини хоче повернути Нацгвардію до бурштинових районів області

Влада Рівненщини переконана, що до бурштинових районів області слід повернути Нацгвардію.

Новину повідомляє "Преса України".

Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко написав листа до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. У ньому він попросив, щоб підрозділи Національної поліції й частини Національної гвардії ввели на північ області. Після того, як її вивели, люди знову почали практикувати незаконний видобуток бурштину і такі випадки лише збільшились.

У прес-службі Рівненської ОДА розповіли, що спецпризначенців вивели з бурштинових районів області ще місяць назад.

"Ще 15 грудня, після наради з силовиками та головами райдержадміністрацій північних районів я підписав план заходів щодо боротьби з нелегальним видобутком бурштину, одним із пунктів якого є звернення обласної державної адміністрації щодо повернення підрозділів Національної поліції та частин Національної гвардії до північних районів Рівненщини", – каже Олексій Муляренко.

Раніше журналістка Любов Багацька розповіла цікаві подробиці про одного з нелегальних видобувачів бурштину. Виявилось, що цим займається Юрій Панасюк, який закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ.

Нагадаємо, колишній губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі приїхав на Рівненщину де незаконно видобувають бурштин, і заявив, що знає як з цим боротися.

Другие новости