ПоддержатьУкраїнська

Юристи доводять суду необґрунтованість звинувачень на адресу журналістів з боку ТОВ "Білоцерківвода"

StopCor
StopCor

StopCor

Юристи доводять суду необґрунтованість звинувачень на адресу журналістів з боку ТОВ 'Білоцерківвода'

У Господарському суді відбулось слухання у справі ТОВ "Білоцерківвода" проти ГО "Стоп корупції". Про подробиці процесу інформують юристи проекту. Правники звернулися до Господарського суду з відзивною заявою, у якій спростували всі звинувачення з боку ТОВ "Білоцерківвода" - підприємства, яке на правах концесії використовує Водоканал Білої Церкви.

"ТОВ "Білоцерківвода позивається до ГО "Стоп корупції" за серію викривальних матеріалів, які були опубліковані в мережі інтернет. Основне формулювання - "за образу професійної честі, гідності та ділової репутації". Окрім підприємства, претензії до журналістів проекту має екс-депутат парламенту та Київської обласної ради Володимир Полочанінов. Колишній політик дорікає авторам статей, що його ім'я фігурувало в описі процедури створення ТОВ "Білоцерківвода", зазначають юристи проекту.

Правники уточнили, що статті такого характеру неодноразово публікували в мережі інші інтернет-видання. Окрім того, зауважили, що журналіст - автор статті - використовував факти, отримані від громадських активістів та жителів Білої Церкви, а також інформацію, доступну широкому загалу.

"Стосовно позову від ТОВ "Білоцерківвода" автори матеріалу не проігнорували позицію компанії, а навпаки, давали можливість спростувати або підтвердити факти. А у тексті позовної заяви підприємство просить "спростувати ту інформацію, яка фактично вже спростована", - озвучують юридичні тонкощі представники "Стоп корупції".

Відтак юристи проекту просять Господарський суд Києва відмовити позивачеві (ТОВ "Білоцерківвода") та Третій особі (Володимиру Полочанінову) в повному обсязі.

Нагадаємо, журналісти "Стоп корупції" у жовтні 2015 року провели розслідування та показали, як відбувалося передання міських мереж водопостачання в користування приватній фірмі. Автор сюжету Олександр Мамай підготував матеріал за всіма професійними стандартами: записав інтерв'ю із представниками міської влади, місцевими жителями та дирекцією самої "Білоцерківводи". Зокрема, під час концесійного конкурсу серед учасників було лише вказане підприємство, решта здалися ще на етапі збирання документів. І згідно з записами, вартість Водоканалу була занижена вдесятеро.

Журналіст загострив увагу на цих та інших пунктах. Однак таке формулювання не влаштувало "Білоцерківводу" і керівництво компанії подало судовий позов.

Другие новости