ПоддержатьУкраїнська

За мера Вишгорода внесли 5-мільйонну заставу

StopCor
StopCor

StopCor

За мера Вишгорода внесли 5-мільйонну заставу

За мера міста Вишгорода Київської області Олексія Момота внесено заставу в розмірі 5 млн. грн.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив голова Вишгородської районної державної адміністрації (РДА) Олександр Горган.

Так, 2,585 млн. грн внесла дружина народного депутата Ярослава Москаленка, 1,4 млн. грн - народний депутат Юрій Дерев'янко, 1 млн. грн - Сергій Костирко (трест "Южатоменергострой") і 15 тис. грн жителі Вишгорода через рахунок Марини Момот - дружини мера.

Момота, згідно з постановою суду, повинні звільнити протягом одного дня з моменту отримання документа з відміткою банку, що підтверджує внесення коштів на рахунок. Документи адвокати вже везуть в установу, де він зараз перебуває.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва обрав міському голові Вишгорода Олексію Момоту запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн грн.

Працівниками прокуратури Київської області спільно з працівниками Головного управління СБУ в місті Києві та Київській області затриманий мер Вишгорода Олексій Момот, який разом із чотирма спільниками вимагав від представника будівельної фірми неправомірну вигоду в сумі 300 тис. дол., а також приміщення площею 4 тис. кв. м в новобудові.

Сам Момот вважає справу проти нього політичним замовленням і стверджує, що його не затримали під час отримання хабара, а на прийомі громадян у міськраді Вишгорода. Також мер заявив, що опубліковані правоохоронцями фото грошових купюр, нібито отриманих ним в якості хабара, були зроблені не в його робочому кабінеті, а в Києві.

У випадку, якщо слідство доведе вину Момота, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 12 років.

Другие новости