ПоддержатьУкраїнська

За привласнення та зберігання арсеналу боєприпасів судитимуть військовослужбовця

StopCor
StopCor

StopCor

За привласнення та зберігання арсеналу боєприпасів судитимуть військовослужбовця

За процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця-контрактника за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2017 році солдат Збройних Сил України під час виконання обов’язків військової служби у районі проведення антитерористичної операції на території Луганської теплоелектростанції знаходив та привласнював боєприпаси та бойові патрони, які незаконно переправляв до місця фактичного проживання.

В ході санкціонованого судом обшуку в обвинуваченого виявлено та вилучено 3 корпуси ручних гранат РГД-5, 4 підривники ручних гранат УЗРГМ (УЗРГМ-2), 1 запал від підривника ручних гранат типу УЗРГМ (УЗРГМ-2), бойові патрони, гранатометний постріл ВОГ-25П, дві стандартні 200 грамові тротилові шашки та половину 200 грамової тротилової шашки, картузний пороховий заряд до артилерійських пострілів роздільного гільзового заряджання масою 507,4 г та штик-ніж.

У разі доведення вини, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Другие новости