ПоддержатьУкраїнська

Захистити дітей — подбати про світле майбутнє: результати роботи ювенальних прокурорів у 2021 роціі

StopCor
StopCor

StopCor

Захистити дітей — подбати про світле майбутнє: результати роботи ювенальних прокурорів у 2021 роціі

Протягом 2021 року ювенальні прокурори активно відстоювали інтереси дітей та вживали заходів протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони дитинства.

Упродовж 2021 року за процесуального керівництва органів прокуратури до суду направлено 29 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, зокрема у сфері законності використання бюджетних коштів і проведення державних закупівель, у яких  завдано збитків державі на суму понад 7,5 млн грн.

Одночасно з цим, у  2021 році до суду направлено 55 позовних заяв на загальну суму 273 млн грн.

Із вказаної кількості позовів 16 — у бюджетній сфері, 15 — у сфері земельних відносин, 11 —  з питань усунення порушення вимог законодавства у сфері пожежної безпеки. 4 позови стосуються незаконної ліквідації спортзакладів, 9 — з інших питань.

Прокурори в суді домоглись задоволення 28 позовів на загальну суму понад 155 млн грн.

Зокрема, Господарським судом Харківської області розглянуто 3 позови Куп’янської окружної прокуратури Харківської області в інтересах держави про скасування удаваних договорів про співпрацю та зобов’язання звільнити земельні ділянки вартістю близько 100 млн грн.

Встановлено, що у березні 2018 року між директорами двох навчальних закладів та приватним сільськогосподарським підприємством укладено 3 договори про співпрацю у сфері сільськогосподарського виробництва на земельних ділянках загальною площею 136 га, які належать на праві постійного користування навчальним закладам.

Дійсною метою їх укладення є приховування сторонами фактичних відносин оренди земельних ділянок. За результатами судового розгляду всі позови прокуратури задоволено.

Крім роботи, пов’язаної з безпосереднім виконанням обов’язків, ювенальні прокурори регулярно проводять просвітницькі заходи для учнів шкіл Харкова та області. Так, спільно зі шкільними офіцерами Управління патрульної поліції Харківської області співробітники прокуратури розповіли школярам про наслідки вживання наркотиків та кримінальну відповідальність за злочини, вчинені у сфері незаконного обігу наркотиків.

Також прокурори провели низку лекцій, присвячених протидії булінгу та формуванню безпечного освітнього середовища.

Захист інтересів дітей — одне з пріоритетних завдань органів прокуратури. Ювенальні прокурори продовжують активну роботу, насамперед щоб і надалі протидіяти злочинам, вчиненим проти дітей.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости