ПоддержатьУкраїнська

Закарпатські прикордонники сприяли масштабній вирубці цінних порід деревини

StopCor
StopCor

StopCor

Закарпатські прикордонники сприяли масштабній вирубці цінних порід деревини

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили керівників одного з підрозділів Чопського прикордонного загону, які сприяли масштабній вирубці лісу поблизу державного кордону зі Словаччиною.

Про це повідомили у прес-центрі СБ України.

Підприємцям з Словаччини прикордонники видали два т.зв. "санітарні квитки" для розчищення смуги лінії держкордону. Бізнесмени, за бездіяльності двох керівників підрозділу, значно перевищили необхідні обсяги вирубки. Деревину, у тому числі цінних порід, вони контрабандою переправляли через кордон. За попередніми оцінками, сума збитків нанесених державі перевищує двадцять мільйонів гривень.

Двом керівникам підрозділу прикордонної служби Чопського прикордонного загону оголошено підозру за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання капітанам запобіжного заходу.

Тривають спільні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності усіх посадовців причетних до незаконної вирубки лісу.

Під час досудового слідства передбачається зміна кваліфікації злочину.

Нагадаємо, чернівецькі колеги "СтопКору" викрили вражаючі масштаби нищення лісів Карпат. Браконьєри вирубують тисячі кубів відбірної деревини і порушують мораторій на вивезення сировини за кордон.

Чернівецькі активісти викрили вражаючі масштаби вирубування карпатських лісів

Другие новости