ПоддержатьУкраїнська

Закликали до повалення конституційного ладу: СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів

StopCor
StopCor

StopCor

Закликали до повалення конституційного ладу: СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів

Службою безпеки України у Дніпрі, Черкасах та Сумській області викрито міжрегіональну мережу агітаторів на поширенні інтернет-закликів, які становлять загрозу державній безпеці України. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає "Суспільне".

 Фото: Укрінформ

За даними відомства, співробітники СБУ у Дніпропетровській області наразі перевіряють можливу причетність керівника двох громадських об'єднань до розміщення на сторінках однієї з соцмереж матеріалів щодо повалення конституційного ладу та закликів до створення так званих "спеціальних територіальних громад народовладдя".

"Також кіберфахівцями СБУ встановлено мешканців Черкас та Роменського району Сумської області, які на персональних сторінках заборонених в Україні соцмереж розміщували матеріали щодо зміни меж державного кордону та закликали до захоплення державної влади", - йдеться у повідомленні.

Вказані матеріали фігуранти отримували з пропагандистських інтернет-видань РФ та сайтів незаконних збройних формувань.

Підозрюваним особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Як повідомляє "СтопКор" раніше, на Донбасі снайпер окупантів поранив українського захисника.

Другие новости