ПоддержатьУкраїнська

Закупівля шин 80-х років для БТР - посадовці поліції постануть перед судом

StopCor
StopCor

StopCor

Закупівля шин 80-х років для БТР - посадовці поліції постануть перед судом

До суду скеровано обвинувальний акт відносно посадовців ГУ Нацполіції в Запорізькій області та приватного підприємця. Вони обвинувачуються у заволодіння чужим майном, вчиненого за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах ( ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Слідством встановлено, що у серпні 2018 року правоохоронці за попередньою змовою з підприємцем закупили шини 1980 року випуску під виглядом нових для використання в зоні проведення ООС на суму 249 000 гривень. Вартість закуплених шин більше ніж в сім разів перевищує ринкову. Правоохоронці знаючи, що шини не придатні до експлуатації, передали їх батальйону спецпризначення для встановлення на бронетранспортери.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Запорізької області. Оперативний супровід – Управління внутрішньої безпеки у Запорізькій області ДВБ Нацполіції.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Другие новости