ПоддержатьУкраїнська

Закупівля вуличних ліхтарів за завищеними цінами – судитимуть посадовців «Київміськсвітло»

StopCor
StopCor

StopCor

Закупівля вуличних ліхтарів за завищеними цінами – судитимуть посадовців «Київміськсвітло»

Офіс Генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно п’яти службових осіб Комунального підприємства електромереж зовнішнього освітлення м. Києва «Київміськсвітло» за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України), а також стосовно директора одного із ТОВ за фактом пособництва службовим особам у зловживанні своїм службовим становищем та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи КП «Київміськсвітло» за сприяння директора ТОВ у 2018 році, порушуючи законодавство, що визначає правові та економічні засади здійснення закупівель товарів для забезпечення потреб територіальних громад, здійснили закупівлю в товариства електричних ламп для вуличного освітлення за завищеними цінами, у результаті чого територіальній громаді міста Києва завдано матеріальні збитки на суму понад 873 тис грн.

Також прокурором пред’явлено цивільний позов в інтересах держави в особі територіальної громади міста Києва, що здійснює свої повноваження в особі Київської міської ради про відшкодування шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями, на суму 873 тис грн.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого управління Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області. Досудове розслідування в іншому кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости