ПоддержатьУкраїнська

Завдав понад 2 млн гривень збитків державі: за шахрайство з нерухомістю чоловіку повідомлено про підозру (ФОТО)

StopCor
StopCor

StopCor

Завдав понад 2 млн гривень збитків державі: за шахрайство з нерухомістю чоловіку повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру чоловіку за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства), вчиненого в особливо великих розмірах і повторно (ч. 4 ст. 190 КК України).

Подальшим досудовим розслідуванням встановлено, що 24.03.2020 підозрюваний, використовуючи підроблені документи, здійснив незаконну реєстрацію та отримав право власності на нежитлову будівлю площею 504,8 кв. м, завдавши майнової шкоди в особливо великих розмірах, та вказані дії призвели до незаконного вибуття з балансу Державного підприємства «Державне художньо-творче виробниче підприємство» та, відповідно, з власності Держави України в особі Міністерства культури України зазначеної нежитлової будівлі, вартістю, згідно висновку будівельно-оціночної експертизи, близько 1,5 млн гривень.

09.06.2021 чоловіку було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого в особливо великих розмірах, вчиненого повторно.

У ході досудового розслідування ухвалою слідчого судді Жовтневого районного суду м. Харкова від 16.04.2020 з метою забезпечення відшкодування завданих збитків накладено арешт на вказані нежитлові приміщення шляхом заборони їх відчуження будь-яким способом.

Крім того, на даний час вирішується питання про обрання запобіжного заходу та накладення арешту на майно останнього з метою забезпечення відшкодування збитків, завданих державі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу ХРУП №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБ України в Харківській області.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости