ПоддержатьУкраїнська

Заволодіння 28 млн грн вкладників кооперативу – голова правління житлово-будівельного кооперативу в Одесі відповідатиме у суді (ФОТО)

StopCor
StopCor

StopCor

Заволодіння 28 млн грн вкладників кооперативу – голова правління житлово-будівельного кооперативу в Одесі відповідатиме у суді (ФОТО)

Прокурори Одеської місцевої прокуратури № 1 скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови правління житлово-будівельного кооперативу, яка обвинувачується у заволодінні шляхом службового підроблення понад 28 млн грн коштів вкладників кооперативу (ч.ч. 2, 3, 4, 5 ст. 191, ч.ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, протягом шести років голова кооперативу укладала з громадянами договори про участь у будівництві об’єктів нерухомості під виглядом пайових внесків, в яких вказувала неіснуючу адресу будівництва в Одесі. Громадяни, діючи відповідно до умов укладеного договору, не усвідомлюючи злочинного плану, вносили гроші в касу кооперативу та на рахунок у банківській установі. В подальшому була створена видимість будівельних робіт на території Таїровської селищної ради. Постраждало понад 60 сімей.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Київського відділу поліції ГУ Нацполіції вобласті.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.За матеріалами Одеської обласної прокуратури

Другие новости