ПоддержатьУкраїнська

Заволодіння 3,6 млн грн на будівництві медабулаторій на Тернопільщині – судитимуть директора товариства

StopCor
StopCor

StopCor

Заволодіння 3,6 млн грн на будівництві медабулаторій на Тернопільщині – судитимуть директора товариства

Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо привласнення бюджетних коштів, службового підроблення та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, у 2018 році Управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації уклало з директором товариства договір щодо будівництва амбулаторій первинної меддопомоги в регіоні. З метою заволодіння бюджетними коштами, керівник підприємства завищила вартість виконаних робіт на 3,6 млн грн. Достовірно знаючи про відсутність у новозбудованих установах медичного обладнання, передбаченого проєктною документацією, обвинувачена внесла в документи неправдиві відомості щодо наявності устаткування.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного управління Нацполіції в Тернопільській області.

Прокурором пред’явлено цивільний позов на 3,6 млн грн для відшкодування завданих збитків.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.За матеріалами Тернопільської обласної прокуратури

Другие новости