ПоддержатьУкраїнська

Уродженка України перемогла на виборах до Палати представників Конгресу США

StopCor
StopCor

StopCor

Уродженка України перемогла на виборах до Палати представників Конгресу США

До Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки вперше потрапить уродженка України – Вікторія Спартц. Вона балотувалася від Республіканської партії в штаті Індіана. Вікторія Спартц набрала 50,7% голосів, випередивши свою найближчу суперницю демократку Крістіну Гейл на 5%.

 Фото: Victoria Spartz

На виборах Спартц балотувалась, опираючись на гасло «Зупинимо соціалізм!», передає «Голос Свободи».

«Зростаючи в підконтрольній соціалістам Україні, вона на власному досвіді відчула темний бік соціалізму. Цей досвід сформував її консервативну політичну філософію: обмежениня впливу уряду – це завжди на краще, а рішення в фінансовій галузі та сфері охорони здоров'я мають ухвалювалюватися з огляду на вільний ринок, а не бюрократію й особливі істереси», – написано про Вікторію Спартц на її передвиборчому сайті.

Вікторія Спартц народилася в місті Носівка Чернігівської області. У 2000 році вона переїхала до США, у 2006 році набула американського громадянства.

У 2017 році її обрали до Сенату штату Індіана.

Нагадаємо, на загальних виборах у Сполучених Штатах 3 листопада американці обирали президента і віцепрезидента, 435 членів Палати представників, 35 законодавців Сенату і 13 губернаторів штатів і територій. Деякі результати, зокрема, президентських перегонів, досі рахують.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, кандидату у президенти США від демократів Джо Байдену потрібно набрати 6 голосів для перемоги.

Другие новости