ПоддержатьУкраїнська

Заволодіння 9 млн грн держкоштів при будівництві залізничного сполучення Київ -Бориспіль – постачальнику повідомлено про підозру

StopCor
StopCor

StopCor

Заволодіння 9 млн грн держкоштів при будівництві залізничного сполучення Київ -Бориспіль – постачальнику повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 3 повідомлено про підозру екс-директору компанії-постачальника у заволодінні бюджетними коштами під час постачання піску для будівництва залізничного сполучення від вокзалу «Київ - Пасажирський» до міжнародного аеропорту «Бориспіль» (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, між ТОВ «Київ пісок» та Регіональною філією «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» був укладений договір щодо поставки піску для будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення маршрутом «Київ - Пасажирський» - аеропорт «Бориспіль».

На підставі підроблених видаткових накладних Регіональна філія «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» перерахувала на рахунок підприємства понад 21 млн грн за нібито поставку 60 тис куб м піску.

Висновком судово-економічної експертизи підтверджено, що підприємством фактично поставлено тільки 35 тис куб м піску, у зв’язку з чим майже 9 млн грн державних коштів були безпідставно отримані ексдиректором підприємства.

Наразі досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Деснянського Управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу 3-го відділу Головного відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости