ПоддержатьУкраїнська

ЗСУ зазнали втрат під Маріуполем та Донецьком

StopCor
StopCor

StopCor

ЗСУ зазнали втрат під Маріуполем та Донецьком

За п'ятницю, 24 лютого, у штабі АТО зафіксували близько сотні ворожих обстрілів. В результаті ЗСУ зазнали серйозних втрат. Інтенсивні бої не припинялись у трьох секторах, особливо важкими вони були у районі окупованого Донецька. Про це інформують у прес-центрі штабу АТО.

Новину повідомляє "Преса України".

Російсько-окупаційні війська вперто продовжують демонструвати всьому світові ігнорування будь-яких досягнутих домовленостей щодо припинення вогню, запевнив речник прес-центру АТО Леонід Матюхін. За його словами, в зоні АТО зафіксовано 92 обстріли. Дванадцять наших військових поранено, четверо травмовано.

Сектор "М" незаконно збройні формування кілька разів накривали артилерією. Поблизу двох населених пунктів бойовики обстрілювали українські позиції із БМП.

"Так, на Маріупольському напрямку зі 122 мм артилерії вони обстрілювали Павлопіль та Гнутове. З 120 міліметрових мінометів – Красногорівку, Гнутове та Широкине. З 82 мм мінометів – Водяне. З гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь по Новотроїцькому, Павлополю, Водяному, Гнутовому, та Широкиному. По Широкиному та Павлополю вогонь вели з БМП противника", – йдеться у ранковому звіті прес-центру.

Матюхін, між тим, зауважив, що гірша ситуація була в районі окупованого Донецька. Тут не стихають бої в районі Авдіївки, погіршилась ситуація у Павлополі та Пісках. Окрім цього із забороненої зброї, 122 мм артилерії, НЗФ обстрілювали Верхньоторецьке.

"З мінометів різних калібрів неодноразово – Троїцьке, Піски, Луганське, Дачу, Зайцеве, Кам'янку, Новоселівку, Верхньоторецьке, Авдіївку. Також, протягом усього дня з гранатометів противник стріляв по Авдіївці, Дачах, Майорську, Зайцевому, Пісках, Луганському. З танків – по Пісках та Кам'янці, по Луганському – із БМП", – резюмували у штабі АТО.

На Луганщині кількість обстрілів була меншою, у порівнянні з Донецьким та Маріупольським напрямками. Але тут російсько-окупаційні війська так само пустили в хід важке озброєння, а також БМП.

"На Луганському напрямку з мінометів, гранатометів, та стрілецької зброї ворог гатив по Новоолександрівці, Троїцькому та Новозванівці. Також, по Новозванівці окупанти вели вогонь з БМП", – резюмував Матюхін.

Вдалось з'ясувати, що кількох поранених бійців АТО відразу переправили у Дніпро. Про ситуацію повідомила радник голови Дніпропетровської ОДА, волонтер Тетяна Губа:

"24.02.17 в Дніпро двома військовим вертольотами евакуйовано двох поранених Сонечок із 66- го ВМД і одне поранене Сонечко із Маріуполя. Також хворі та травмовані Захисники. Стан одного Захисника важкий, родичі повідомлені й при ньому".

Поки ж на фронті тривали безперервні бої, у Макіївку приїздила із візитом до військовополонених нардеп Надія Савченко та очільник "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан.

Нагадаємо, напередодні координатор групи "СтопТерор" Семен Кабакаєв повідомив, що проросійські бойовики переходять в активний наступ на Донецькому напрямку під прикриттям важкої артилерії та гусеничної техніки.

Другие новости