ПоддержатьУкраїнська

«Звільняли заручників, затримували злочинців…у нашій роботі було все, однак не так, як у кіно», - ветеран ОВС Володимир Лебедєв

StopCor
StopCor

StopCor

«Звільняли заручників, затримували злочинців…у нашій роботі було все, однак не так, як у кіно», - ветеран ОВС Володимир Лебедєв

Зараз 70-річний офіцер Володимир Лебедєв на заслуженому відпочинку. 25 років свого життя чоловік присвятив службі у правоохоронних органах в Маріуполі.

«Звільняли заручників, затримували злочинців…у нашій роботі було все, однак не так, як у кіно», - ветеран ОВС Володимир Лебедєв

Згадуючи пройдений шлях, офіцер у відставці зізнається, що ні за що у світі не змінив би свою професію та знову пройшов би шлях молодого правоохоронця, оперативника.

Володимир Борисович заступив на службу у 1971 році до Жовтневого районного відділу внутрішніх справ, де працював до 1973 року.

У 1974 році був переведений до управління внутрішніх справ міста, тоді ще Жданова (Маріуполь) інспектором карного розшуку.

На робочому місці молодий офіцер познайомився з майбутнім другом, надійним товаришем, міліціонером Анатолієм Волощуком, який у той час був на посаді старшого інспектора карного розшуку УВС міста Жданов.

Колеги разом розкривали резонансні злочини, знаходили зловмисників, чесно та сумлінно виконували свої обов’язки.

«Ми затримали злочинців, які захопили Азовське морське пароплавство. Нападники роззброїли охорону підприємства та поранили одного з працівників, - згадує Володимир Лебедєв. Тоді зловмисники втекли з місця події і було розгорнуто операцію по їх затриманню. Під час пошукових дій було сформовано три оперативні групи, які займалися пошуком злочинців. На допомогу також прибула група снайперів, які прикривали правоохоронців. За оперативною інформаціє двоє злочинців взяли у заручники родину, яка проживала біля тоді ще Комсомольського кінотеатру. Було опрацьовано план захвату нападників та до місця проживання заручників направлено групу у складі мене та Анатолія Волощука. Як то кажуть, «по гарячих слідах» ми затримали зловмисників та звільнили полонених. Операція була проведена успішно».

Ця історія надихає тим, що незважаючи на обставини та небезпечність операції, двоє молодих працівників міліції без значного досвіду в роботі затримали озброєних злочинців та без перешкод звільнили заручників, що свідчить про хоробрість та вміння швидко приймати рішення, яке є важливим у діяльності правоохоронних органів.

«Щоб робота була успішною, треба добре знати законодавство, бути самоорганізованим і вміти спілкуватися з людьми, інакше ніколи не отримаєш оперативної інформації. Потрібно все проаналізувати й приймати своєчасне рішення», - звертається із наставницькими порадами до молодих офіцерів Володимир Борисович.

Другие новости