ПоддержатьУкраїнська

ЄС посилить режим прикордонного контролю

StopCor
StopCor

StopCor

ЄС посилить режим прикордонного контролю

З 7 квітня черги на кордоні України з європейськими державами, що входять до складу ЄС, значно зростуть, попереджає польська прикордонна служба. Адже була ухвалена пропозиція Європейської комісії з посилення прикордонного контролю в країнах Шенген-зони через загрозу терактів.

Новину повідомляє "Преса України".

Правила перетину зовнішніх кордонів Спільноти посилили Європейський парламент та Рада ЄС.

"Зміна правил Шенгенського кодексу про кордони накладає на всі держави-члени обов'язок ретельно перевіряти кожну людину, яка в'їжджає на територію Шенгенської зони або виїжджає з неї. Зміни до Шенгенського кодексу є реакцією ЄС на терористичну загрозу у Європі", – сказала речниця головного коменданта Прикордонної служби Польщі Аґнєшка Ґоліас.

Як нагадала вона, "досі усі громадяни країн-членів ЄС підлягали спрощеній процедурі контролю". "Від 7 квітня кожна людина, яка перетинає зовнішній кордон у всіх пунктах пропуску – автомобільних, піших, морських портах і аеропортах - будуть ретельно перевірятись", – сказала Ґоліас.

Вона наголосила, що посилення перевірок вплине на тривалість перетину кордону і може її збільшити. Речниця запевнила, що польська Прикордонна служба обіцяє мінімізувати негативні наслідки адаптації нових правил ЄС.

Аґнєшка Ґоліас додала, що на основі вивчення збільшення інтенсивності прикордонного руху та у випадку потреби будуть відкриті додаткові пункти проходження контролю, а в окремих випадках – також мобільні пункти.

Нагадаємо, дипломатичні представництва Польщі у Луцьку, Вінниці, Харкові, Києві та Одесі відновили свою роботу. Про це офіційно проінформувало Міністерство закордонних справ Польщі.

Другие новости

От 'распятых' до мальчиков-убийц: россияне придумали оправдание для убийств детей

От "распятых" до мальчиков-убийц: россияне придумали оправдание для убийств детей

Они распространяют новость о 10-летних мальчиках, которые в Мариуполе якобы убивали ножами российских военных

Белорусские демократические силы открывают новые стратегии: возобновление соединений и пересмотр санкционной политики

Белорусские демократические силы открывают новые стратегии: возобновление соединений и пересмотр санкционной политики

Горячие темы Беларуси: выборы, ядерная угроза, санкции