ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині діти стали кращими «поліцейськими» та «рятівниками»

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині діти стали кращими «поліцейськими» та «рятівниками»

У Маріуполі поліція спільно зі службою з надзвичайних ситуацій влаштували для малечі незвичайне свято. Хлопці та дівчата мали змогу спробувати себе у ролі тих, хто їх захищає, перевірити свою витримку і знання безпеки. Під час перевтілення весело було і захисникам, і їх маленьким друзям.

Сьогодні, 5 червня, у Міському саду в Маріуполі відбулося довгоочікуване свято, приурочене до Дня захисту дітей та початку літніх канікул.

Для малечі працювали 10 локацій – від роти поліції особливого призначення, вибухотехніків, кінологів, патрульних поліцейських, працівників тренінгового центру поліції та рятувальників.

Діти активно відпочивали, розважалися та набиралися нових знань з безпеки. Утриматися в сідлі службового коня, прийняти виклик на патрулюванні, протестувати обладнання для знешкодження вибухових предметів, вивчити прийоми самозахисту та взяти уроки майстерності у професійних спортсменів, які тренують правоохоронців, - хлопці та дівчата знайомилися з роботою поліції та ставали «кращими бійцями», «кращими рятівниками», «кращими патрульними». Кожен мріяв виграти у конкурсах справжній «поліцейський жетон».

12-річній Вероніці найбільше сподобалося бути кінологом: «Ми з поліцейським собакою, вівчаркою, шукали сліди - таким чином виходиш на злочинця». Дівчина є учасницею «Молодіжної Ліги майбутніх поліцейських» та мріє стати поліціянткою. Сьогодні Вероніка була не тільки гостею свята, але й брала участь у танцювальному флешмобі.

А 11-річний Михайлик, вихованець Центру опіки, мав особливо важливе завдання.

«Разом із головним поліцейським ми роздавали дітям спеціальні браслети та значки. Я хочу бути, як він, - поліцейським і генералом, охороняти місто», - каже хлопчик. Світловідбиваючі браслети допоможуть убезпечити дітей на дорозі.

Поліцейський оркестр, ігри, естафети, призи – тепла атмосфера свята сприяла зростанню довіри між молоддю та поліцейськими.

«Чужих дітей не буває. Ми сьогодні показали малечі по локаціях, які є професії у поліції, подружилися, а вони нам подарували радість спілкування», - зазначив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин.

Другие новости

У бойцов ВСУ вышли из строя терминалы Starlink во время наступления россиян в Харьковской области

У бойцов ВСУ вышли из строя терминалы Starlink во время наступления россиян в Харьковской области

Командир подразделения дронов в бригаде сообщил, что в какой-то момент они остались полностью слепыми.

СБУ задержала коллаборантку, которая агитировала жителей Херсона 'присоединиться' к России

СБУ задержала коллаборантку, которая агитировала жителей Херсона "присоединиться" к России

Женщина поддержала захватчиков и предложила им свою помощь в войне против Украины