ПоддержатьУкраїнська

Напередодні 8 та 9 травня поліцейські нагадують про заборону використання символіки тоталітарних режимів

StopCor
StopCor

StopCor

Напередодні 8 та 9 травня поліцейські нагадують про заборону використання символіки тоталітарних режимів

Закликаємо громадян бути свідомими та дотримуватися норм, визначених Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Пам’ятайте, що за його порушення передбачена правова відповідальність.

Згідно зі статтею 436-1 Кримінального кодексу України, виготовлення, поширення та публічне використання символіки вищезазначених режимів тягне за собою покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років. А у разі, якщо ці дії вчинені повторно або представником влади, організованою групою чи з використанням ЗМІ – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Також нагадуємо, що за публічне використання георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення доведеться відповідати за статтею 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією забороненої символіки. Ці ж дії, вчинені повторно впродовж року, тягнуть за собою накладення штрафу від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб, також з конфіскацією стрічки.

Відділ комунікації поліції Одеської області

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет