ПоддержатьУкраїнська

Незаконне затримання чоловіка — колишньому поліцейському повідомлено про підозру (ФОТО)

StopCor
StopCor

StopCor

Незаконне затримання чоловіка — колишньому поліцейському повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому співробітнику поліції за фактом завідомо незаконного затримання (ч. 1 ст. 371 КК України).

За даними слідства, колишній старший слідчий Києво-Святошинського відділу поліції ГУНП в Київській області, який на цей час звільнений з органів поліції, у ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом вчинення крадіжки (ч. 3 ст. 185 КК України), проводив обшук в одній з квартир у м. Харків.

Не маючи підстав для затримання чоловіка за підозрою у вчиненні злочину, без ухвали слідчого судді, зазначений поліцейський здійснив незаконне затримання чоловіка, застосувавши кайданки.

Вказана службова особа поліції склала процесуальні документи стосовно затримання чоловіка з порушенням вимог ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання колишньому поліцейському запобіжного заходу.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють співробітники Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або обмеженням волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости

ТЦК сможет вызвать граждан, через электронный кабинет, для удобства прохождения ВЛК, Вениславский

ТЦК сможет вызвать граждан, через электронный кабинет, для удобства прохождения ВЛК, Вениславский

Законопроект внесет изменения в процесс мобилизации, позволяя ТЦК использовать электронную подпись для повесток