ПоддержатьУкраїнська

Поліція Донеччини підтримала молодіжний проєкт «Рівність. Безпека. Право»

StopCor
StopCor

StopCor

Поліція Донеччини підтримала молодіжний проєкт «Рівність. Безпека. Право»

У рамках проєкту в прифронтовому регіоні працюватимуть мобільні групи з 50 представників поліції, а правову допомогу можна буде отримати за телефоном гарячої лінії Донецького юридичного інституту. Програма стартуватиме одночасно в 20 громадах області.

Інноваційна програма, ініціаторами якої стали поліція Донеччини та громадська організація «Маріупольська спілка молоді», орієнтована на створення інформаційної платформи та сервісів підвищення безпеки й правового захисту дітей, які проживають у зоні збройного конфлікту або поблизу лінії розмежування. Для участі в проекті буде відібрано 20 пілотних шкіл, а отже понад 2500 учнів, вчителів та батьків зможуть отримати правову інформацію від правоохоронців. Саме з ними наші поліцейські та представники Донецького юридичного інституту обговорюватимуть правила поведінки з вибухонебезпечними предметами, питання гендерної рівності, а також ознайомлять їх з існуючими професіями в правоохоронних органах. Відтепер діти точно знатимуть, куди можна звернутися за психологічною або правовою допомогою у складних ситуаціях.

На базі ДЮІ невдовзі запрацює гаряча лінія, звернувшись на яку учасники освітнього процесу та батьки учнів зможуть отримати правову консультацію.

16 квітня з метою навчання тренерським навичкам представників мобільних груп територіальних підрозділів поліції на базі Маріупольського навчально-виховного комплексу «Ліцей-школа № 48» буде проведено воркшоп. У період карантинних обмежень усі навчальні заходи відбуватимуться в режимі онлайн.

Другие новости

Чиновники требовали у фермера почти 42 тыс. долл. взятки за продление аренды земли в Винницкой области

Чиновники требовали у фермера почти 42 тыс. долл. взятки за продление аренды земли в Винницкой области

Начальник земельного отдела поселкового совета требовал огромную взятку у фермера