ПоддержатьУкраїнська

Посадовець ДМС підозрюється у службовій недбалості, яка завдала понад 270 тис грн збитків

StopCor
StopCor

StopCor

Посадовець ДМС підозрюється у службовій недбалості, яка завдала понад 270 тис грн збитків

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, 7 серпня 2020 року повідомили про підозру державному інспектору одного з відділів митного поста «Одеса» Одеської митниці Держмитслужби.

За даними слідства, 10 лютого 2020 року посадовець здійснив неналежний огляд та ідентифікацію товарів  на відповідність митній декларації та товарно-супровідним документам. Внаслідок чого до державного бюджету України не надійшли обов'язкові митні платежі на загальну суму понад 270 000  гривень.

Таким чином, посадовець підозрюється у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з покладенням відповідних обов'язків та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одеської області,  оперативний супровід - Управління СБУ в Одеській області та Головне управління Внутрішньої безпеки ДФС України.

Другие новости

Священники ПЦУ проводят богослужения на оккупированных территориях подпольно.

Священники ПЦУ проводят богослужения на оккупированных территориях подпольно.

Несмотря на опасность, которую несет подобная деятельность, священники собирают общину где-то так, чтобы никто не знал об этом