ПоддержатьУкраїнська

Скандального суддю з Дніпра випустили під заставу в 260 тис. грн.

StopCor
StopCor

StopCor

Скандального суддю з Дніпра випустили під заставу в 260 тис. грн.

За два дні після затримання "на гарячому" для судді Жовтневого районного суду у м. Дніпро суд обрав запобіжний захід у вигляді застави.

Про це у "Фейсбуці" повідомив заступник генпрокурора України Назар Холодницький.

Затримання відбулося 7 вересня, а 8 вересня йому було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 369-2 КК України.

"Слідчим суддею Солом'янського районного суду міста Києва розглянуто клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Прокурори САП просили обрати вказаний запобіжний захід, однак, ухвалою слідчого судді підозрюваному "колезі" обрано запобіжний захід у вигляді лише застави в сумі 260 тис. грн. Сторона обвинувачення оскаржуватиме цю ухвалу в апеляційному порядку", - зазначив прокурор.

"Це перший суддя, якого затримали після початку судової реформи, а розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу відбувся у день професійного свята юристів", - додав він.

Нагадаємо, суддя районного суду міста Дніпра був затриманий на хабарі у 10 тис. доларів, коли намагався вплинути на службових осіб слідчого підрозділу одного з відділень поліції щодо вчинення дій, спрямованих на непритягнення особи до кримінальної відповідальності.

Пізніше в кабінеті судді знайшли $54 тис., близько 13 тис. євро та 128 тис. грн.

Другие новости

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет