ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" провів акцію під ДП "Завод Антонова" через роботу працівників держпідприємства на країну-агресора

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' провів акцію під ДП 'Завод Антонова' через роботу працівників держпідприємства на країну-агресора

Активісти "Стоп корупції" провели мітинг під стінами ДП "Антонов" з вимогою припинити співпрацю з країною-агресором. Наразі на території РФ перебувають 8 інженерів підприємства. Активісти проекту передали звернення про злочин керівництву підприємства. Подробиці повідомив журналіст "СтопКору" Сергій Медяник. 

"Восьмеро інженерів, які наразі перебувають на території РФ, є носіями державної таємниці. Ми вважаємо неприйнятним їх роботу на країну-агресора та переймаємося, що спеціалістів з авіабудівництва завербують російські Спецслужби або візьмуть їх у заручники або запроторять до в'язниці", – зазначив журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

Нагадаємо, українське державне підприємство "Антонов" співпрацює з країною-агресором. Такі підозри раніше виникали у координатора "Стоп корупції" Романа Бочкали. Цю інформацію згодом підтвердили у прес-службі ДП. Там зазначили, що підприємство планує виконати певні роботи для російської авіакомпанії "Волга - Днєпр".

"З метою дотримання своїх зобов’язань на договірній основі фахівці ДП "Антонов" виконають роботи з оцінки технічного стану літака Ан-124-100 "Руслан" російської авіакомпанії "Волга - Днєпр", – розповідають на підприємстві.

Що і треба було довести. Пам'ятаєте, я писав, що "Антонов" продовжує співпрацю з російською авіакомпанією "Волга - Днепр"? Тією самою, що перевозить військові вантажі. На "Антонові" тоді відреагували – журналіст бреше. Проте я довів документами, що бреше "Антонов". І от офіційне зізнання. Співпрацюємо. А поки ми обговорюємо цю новину, восьмеро працівників "Антонова" продовжують ресурс російського військового транспортника", – написав у соцмережі координатор "Стоп корупції" Роман Бочкала.

Водночас у ДП "Антонов" наголошують, що така співпраця узгоджена з повноважними міністерствами та відомствами України.

Окрім того, зазначають у прес-службі, на це російське підприємство не поширюються санкції РНБО України.

"Цікаво уточнити, хто ж ці "уповноважені міністерства та відомства", з якими нібито погоджені такі дії "Антонова". Вважаю, абсолютно неприпустимо в умовах військового конфлікту, щоб українські спеціалісти, носії держтаємниці, перебували на ворожій території, ще й з метою підсилення потенціалу противника. От через такі заходи ми й воюємо уже четвертий рік. І судячи з пасивної позиції відповідних посадових осіб, "воювати" будемо ще довго", – написав координатор "СтопКору" Роман Бочкала у соцмережі.

В "Антонові" нагадали, що є розробниками та утримувачами сертифікатів транспортних літаків Ан-124-100 "Руслан", тож зобов’язані "постійно оцінювати цілісність конструкцій своїх літальних апаратів протягом всього терміну їх експлуатації".

"Невиконання "Антоновим" і Україною обов’язків, обумовлених цілою низкою міжнародних правил та вітчизняним законодавством, призведуть до застосування відповідних міжнародних санкцій", – заявляють на підприємстві.

Зокрема, кажуть там, літакам марки "Ан" можуть заборонити міжнародні польоти, а також передати функції розробника іншим органам, уповноваженим країною-експлуатантом повітряних суден.

"Невиконання своїх прямих обов'язків підтримувати цивільні літаки марки "Ан" призведе до втрат ліценцій розробника, дозволів на авіаперевезення та втрат ринків", – додали у прес-службі.

Як відомо, раніше російське видання "Коммерсант" написало, що Росія й Україна ведуть закриті переговори щодо продовження льотної придатності літаків Ан-124-100 "Руслан", які використовує російська вантажна авіакомпанія "Волга - Днєпр".

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет