ПоддержатьУкраїнська

У Києві триває суд у справі працівниці НАБУ, звинуваченої в корупції

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві триває суд у справі працівниці НАБУ, звинуваченої в корупції

Активісти "Стоп корупції" відвідали судове засідання у Солом'янському районному суді у справі про притягнення до адміністративної відповідальності працівниці Національного антикорупційного бюро України Катерини Везєлєвої-Борисової.

Подробиці із зали суду повідомив журналіст проекту Сергій Медяник.

"Це вже друге засідання. Фактично представницю НАБУ звинувачують у корупції через те, що вона проводила тренінги і за цю діяльність отримала гонорари. Ми вирішили промоніторити хід цієї справи. У залі суду на початку засідання суддя Алла Захарова хотіла виставити знімальну групу за двері, однак її вимогу не вдовольнили", – зазначив журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

Нагадаємо, що 12 серпня 2016 року працівниками управління ГУ БКОЗ СБУ було складено протокол, згідно із яким встановлено, що заступник начальника відділу забезпечення роботи Директора Національного антикорупційного бюро Везєлєва-Борисова К.О., будучи посадовою особою державного правоохоронного органу, тричі займалася іншою оплачуваною діяльністю шляхом надання послуг тренера на заходах, організованих Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні, за що фактично отримала 18 032 грн., чим порушила вимоги ст. 25 Закону України "Про запобігання корупції", абзац 2 ч.2 ст. 13 Закону України "Про НАБУ" в частині заняття іншою оплачуваною діяльністю, тобто своїми діями вчинила адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, за ч. 1 ст. 172-4 КУпАП.

"Викладацька діяльність будь-якого державного службовця, оплата якої є задекларованою, відповідно до чинного законодавства не може вважатися правопорушенням.

Тренінг – це сучасна форма навчання. Визначення цього поняття надано в Методичних рекомендаціях щодо розробки типових програм тематичних постійно діючих і короткострокових семінарів, тренінгів, спеціалізованих короткострокових навчальних курсів, затверджених наказом Національного агентства України з питань державної служби від 4 листопада 2011 року № 49", – зазначила сама працівниця НАБУ.

Остаточне рішення у справі винесуть уже 20 жовтня.

Другие новости

ВСУ расширяют огневой контроль на левобережье Херсона: почему эти плацдармы важны

ВСУ расширяют огневой контроль на левобережье Херсона: почему эти плацдармы важны

Украинский политолог и военный корреспондент Дмитрий Снегирев проанализировал ситуацию на Херсонском направлении

Украина получила от некоторых партнеров западное оружие с разрешением избивать по российской территории

Украина получила от некоторых партнеров западное оружие с разрешением избивать по российской территории

Украина получает оружие от западных партнеров с публичной оговоркой избегать ударов ею за пределами Украины