ПоддержатьУкраїнська

У Житомирі викрили підпільний цех з обробки бурштину

StopCor
StopCor

StopCor

У Житомирі викрили підпільний цех з обробки бурштину

У п'ятницю, 3 лютого, у Житомирі співробітники СБУ спільно із прокуратурою виявили в одному із гаражів міста нелегальний цех, в якому майстри займалися обробкою бурштину та іншого напівкоштовного каміння. Приміщення було обладнане спеціальними верстатами для огранювання. Наразі проводиться слідство.

Про це розповіли в прес-центрі генпрокуратури.

"Після обшуку гаражного кооперативу, де розміщувався підпільний цех, правоохоронці вилучили декілька десятків кілограмів необробленого бурштину та 80 кілограмів іншого напівкоштовного каміння – топазів, кварцу й берилів", – йдеться у повідомленні.

На даний момент у прокуратурі вирішують питання щодо експертизи вилучено каміння задля визначення оцінки вартості товару.

Слід зауважити, що 2 лютого поточного року співробітники поліції провели обшуку у п'ятьох районах Житомирської області. Внаслідок цього було вилучено більше, ніж 700 кілограмів незаконно видобутого бурштину та іншого напівкоштовного каміння без огранювання.

Раніше повідомлялося, що в Рівненській області 28 січня 2017 року відбувся збройний конфлікт між двома групами людей через бурштин. Від вогнепального поранення одна особа загинула.

Другие новости

ВРУ зарегистрировала законопроект об отмене лишения свободы за уклонение от мобилизации

ВРУ зарегистрировала законопроект об отмене лишения свободы за уклонение от мобилизации

Среди новых видов "наказаний" предлагают и общественные работы сроком от 160 до 240 часов