ПоддержатьУкраїнська

730 українців застрягли в Єгипті: чекають на евакуацію

StopCor
StopCor

StopCor

730 українців застрягли в Єгипті: чекають на евакуацію

Заблокованим у Єгипті українцям щодня вимірюють температуру і дозволяють залишати номери. Про це заявив один з українців Віталій Гребенюк 

"Ми зараз перебуваємо на карантині, ми просто не можемо полетіти звідси. У нас закінчився термін путівки, і стандартними рейсами ми не можемо полетіти, це проблема туроператорів. В одному з готелів виявили одного громадянина Італії, який був заражений коронавірусом, цей готель повністю закрили під карантин і два сусідніх готелі, зараз беруть у них аналізи, перевіряють всіх людей. У нашому готелі щоранку на сніданках перевіряють температуру, фіксують номери. В нашому готелі все спокійно, жодного хворого громадянина України немає", - заявив Гребенюк.

За кошти туроператорів вони перебувають в готелі.

"Нас повністю забезпечують харчуванням, все так само, як і було в путівці. Більшість людей прилетіла сюди за путівками не тому, що вони дешеві, а купили їх набагато раніше, за 2-3 місяці, прилетіли відпочивати. Ніхто не знав, що буде така ситуація, закриють кордони і буде оголошено карантин практично по всьому світу. Нам порадили не залишати готель. Ми спокійно плаваємо, купаємося, відпочиваємо і не сидимо в номерах. У сусідньому готелі запроваджений міні-карантин, тож люди перебувають просто у своїх номерах, ніхто не виходить нікуди", - заявив Гребенюк в коментарі телеканалу "112 Україна".

За його словами, наразі ніхто не може надати точної інформації, коли вони відлетять і в який спосіб.

"Ми могли б самі купити квитки і полетіти до України, але ми не можемо, оскільки немає літаків, немає місць у якийсь літак, щоб підсадили громадян України. Зараз, як нам сказали, туроператор вирішує з нашим урядом, у який спосіб нас звідси евакуювати", - заявив Гребенюк.

Як повідомлялося, у двох готелях Єгипту українських туристів відправили на карантин через підозру на коронавірус.

Другие новости