ПоддержатьУкраїнська

Іспанія відкриє кордони для туристів вже в кінці червня

StopCor
StopCor

StopCor

Іспанія відкриє кордони для туристів вже в кінці червня

Іспанія збирається відкрити кордони для туристів наприкінці червня після того, як у країні будуть зняті карантинні обмеження у зв'язку з коронавірусом, повідомив міністр транспорту Іспанії Хосе Луїс Абалос

Незважаючи на те, що в кінці квітня представники уряду не рекомендували іноземцям бронювати літні поїздки в Іспанію, а Євросоюз виступав з аналогічним попередженням, у іноземців з'явиться можливість приїхати в Іспанії вже на початку літа.

Мадрид минулого тижня ввів двотижневий карантин для всіх мандрівників і фактично зберіг кордону закритими, заявивши, що це необхідно, щоб уникнути другої хвилі зараження коронавірусом.

Але цей крок повинен бути тимчасовим, і міністр транспорту заявив, що він буде припинений паралельно з роздільною здатністю поїздок в межах Іспанії, регіони якої послаблює обмеження на різних етапах.

За словами міністра, як тільки іспанці зможуть поїхати в інші провінції, у іноземців з'явиться можливість приїхати до Іспанії.

На туризм припадає понад 12% економіки Іспанії, і з кінця червня країна збирається відновити туризм, передає Reuters.

Банк Іспанії заявив, що через епідемію служби охорони здоров'я зазнали серйозного стресу і завдали удару по економіці, яка в цьому році може скоротитися на 12,4%.

Другие новости